Route

Uitspanning de Nachtegaal, prachtig gelegen in een beschermd natuurgebied tussen Maastricht en Valkenburg aan de Geul, in het Heuvelland van Zuid-Limburg, is door haar centrale ligging zeer eenvoudig te bereiken vanuit diverse richtingen.

Openbaar vervoer

Het NS-station Meerssen aan de spoorlijn Maastricht-Heerlen, heeft elk kwartier een trein naar Heerlen en Maastricht, is slechts een goede kilometer verwijderd van Uitspanning de Nachtegaal. De route is eenvoudig, bij het verlaten van het station gaat u direct rechts de overweg over en dan direct links de Parallelweg in (parallel aan het spoor). U loopt tot aan de bocht waar de weg links afbuigt naar de overweg. In de bocht gaat u echter direct rechts af de Veeweg in en na goed 5 minuten lopen bent u bij Uitspanning de Nachtegaal.

Navigatie instellen op: 
Gemeentebroek 6 – 6231 RV Meerssen Lb – Nederland
Coördinaten: 50˚ 52’ 29” N en 5˚ 45’ 44” O

Belangrijk: auto’s mogen NIET hoger (maximaal!) zijn dan 2m80 (onderdoorgang autoweg)

Bekijk de route op Google Maps:

Auto

Vanuit de richting Maastricht / Luik 
U neemt de autosnelweg A79 richting Heerlen – Aken/Aachen. Op de A79 neemt u afslag Meerssen. Aan het einde van de uitrit gaat u links af richting Meerssen. U gaat na 300 meter de overweg over en komt na ca. 300 meter aan een rotonde en hier gaat u driekwart naar links een stijl bergje naar beneden, wederom de overweg over. Direct na de overweg, in een bocht, gaat u links af de Veeweg in en na goed 500 meter bent u bij de Uitspanning de Nachtegaal.

Vanuit de richting Heerlen / Aken 
U neemt de autosnelweg A79 richting Maastricht. Op de A79 neemt u afslag Meerssen. Aan het einde van de afrit gaat u linksaf, daarna aan het einde van de weg rechtsaf richting Meerssen. U komt na 300 meter aan een rotonde en hier gaat u driekwart naar links een stijl bergje naar beneden, de overweg over. Direct na de overweg, in een bocht, gaat u links af de Veeweg in en na goed 500 meter bent u bij de Uitspanning de Nachtegaal.

Vanuit de richting Eindhoven / Amsterdam
U rijdt op de autosnelweg A2 en na Vliegveld Maastricht-Aachen Airport neemt u de afslag Meerssen / Valkenburg.
Aan het einde van deze afslag is een rotonde en u gaat driekwart naar links, onder 2 autoweg bruggen door, u komt nu weer aan een rotonde en u gaat een kwart naar rechts, richting Maastricht. Op de volgende rotonde gaat u driekwart naar links richting Meerssen, u volgt deze weg en komt voorbij het station Meerssen aan uw rechterhand, u gaat rechts de overweg over en dan direct naar links de Parallelweg in (parallel aan het spoor). U volgt deze weg tot de bocht waarin hij links afbuigt naar de overweg. U gaat echter in deze bocht direct rechts af de Veeweg in en na een paar minuten bent u bij Uitspanning de Nachtegaal.

Belangrijk:
Vervoer hoger dan 2m80 kunnen deze route via de Veeweg NIET nemen, daar de autoweg onderdoorgang maximaal 2,80 meter is.
Er is een alternatieve route. Neemt u ruim op tijd contact op met Uitspanning De Nachtegaal om af te spreken om op deze alternatieve route de poort door het natuurgebied naar de Nachtegaal te laten openen.